Computers en laptops voor Samen Online via de Hardenbergse Uitdaging

16 mei 2017

De Jong & Laan accountants en belastingadviseurs stelt twintig laptops en computers beschikbaar voor het project Samen Online voor mensen met een kleine beurs, ouderen en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Donderdag 11 mei werd het eerste exemplaar uitgereikt op het Alfa College.

Samen Online

Samen online is een initiatief van de Stuw dat dit project samen met studenten van het Alfa College vorm geeft. De computers worden bij het Alfa College door studenten nagekeken en voorzien van de nodige updates en software. Via de Hardenbergse Uitdaging komen er nu twintig computers en laptops om te verdelen. Coby Klomp van de Stuw reageert enthousiast: “Met deze bijdrage kunnen we bijna onze volledige wachtlijst afwerken. Er zijn veel mensen in onze gemeente die belang hebben bij een computer en er zelf geen kunnen veroorloven, er is dus vraag genoeg. Aan de aanbodkant hopen we nog meer bedrijven bereid te vinden om mee te doen. We zijn dan ook blij dat we via de Hardenbergse Uitdaging meer bedrijven kunnen bereiken.”

De Harenbergse Uitdaging

Sinds begin van dit jaar is in Hardenberg de Hardenbergse Uitdaging actief. De Hardenbergse Uitdaging is aangesloten bij de Nederlandse Uitdaging, maar opereert zelfstandig en heeft het noaberschap hoog ik het vaandel staan. Een groep enthousiaste ondernemers en medewerkers van ondernemers heeft onder leiding van het dagelijks bestuur een matchgroep gevormd. De matchgroep brengt vraag en aanbod tussen maatschappelijke organisaties en ondernemers bijeen. Anita van der Veen, manager van de Hardenbergse Uitdaging, heeft in de eerste maanden van 2017 nauw contact met de Stuw en andere instanties En met succes. De eerste matches beginnen tot stand te komen.

Matchgroep

Namens de Jong & Laan neemt Steven Werner deel aan de matchgroep. Hij kijkt tevreden terug op de gerealiseerde match: “Toen ik hoorde over de Hardenbergse Uitdaging was ik gelijk enthousiast. Iets terug doen voor de maatschappij past bij de Jong & Laan en bij mij. Er kwamen een aantal laptops beschikbaar en ik ben in actie gekomen. Via het nieuwe netwerk bij de Hardenbergse Uitdaging was de match snel gemaakt. Mooi om te zien dat laptops en computers een tweede leven krijgen.”
Is uw onderneming nog niet aangesloten bij de Hardenbergse Uitdaging? Kijk dan eens op www.hardenbergseuitdaging.nl. Wilt u meer weten over het project Samen Online www.destuw.nl

Search

Het laatste nieuws

Beursvloer 2024

Nog een paar weken en dan is er weer een Beursvloer, en dit keer in #dedemsvaart! Ben jij een maatschappelijk

Scroll naar boven